Forskellige måder at få et barn til at elske at læse!

Der er kun én måde at øge opmærksomheden og IQ-niveauet på børn. De kan kun få højere IQ-niveauer gennem læsningsvanen. Børnene skal ikke læse bogen kun for at udføre opgaver og lektier. I stedet bør de elske og nyde at læse bøgerne. De fleste forældre får tavlebøgerne i håb om, at deres afdelinger læser dem alle. Det er ikke altid tilfældet. Denne øvelse hjælper kun deres afdelinger med at øge læsepunktet, ikke den samlede skolepræstation. Kun meget få af dem får de nødvendige færdigheder til at hæve deres IQ-niveauer.

læse med dit børn

Tidlig indpresning

Vanen med at læse bliver aldrig rigtig rodfæstet i barndommen, da de bliver distraheret meget let. Dine børn elsker at blande gennem siderne for at se på billederne i bøger som småbørn. De kan endda nyde at læse som grundskolebørn. Livet tilbyder så mange andre muligheder for børn at underholde sig selv. Derfor kan læsningen blive mere som arbejde end at lege for dem. De kommer aldrig til det ecstasy-niveau, hvor læsning af en bog er sjovere end noget andet. Derfor er vi nødt til at indprente denne vane med stort arbejde hos vores børn tidligt i deres liv.

  1. Læs for dine børn fra den tidligste alder: Hvert barn lyttede til historien ved sengetid. Bare læs historier fra en bog til børn for dem. Mens du gør det, skal du tage dig tid til effektivt at fortælle historierne for dem. Du kan altid holde informationen tilbage og bede dem om at læse bøgerne for at få mere information. Køb historiebøger som nogle af dit barns første legetøj. Når du får en pause, tag en bog fra bleposen, du bærer, og læs historierne for dit barn.
  2. Begynd at besøge biblioteket regelmæssigt: Nogle børn bliver fascinerede af at se andre læse bøger. Derfor kan du prøve at besøge det nærliggende bibliotek regelmæssigt med dit barn. Du kan bruge tiden i biblioteket til at læse og fortælle historier for ham. Børnene ville aldrig sidde stille på biblioteket. Han ville dog sidde og lytte, hvis han kan lide historien. Opbevar biblioteksbøger på en separat hylde i stuen eller køkkenet, så du ikke mister dem. Ved at arrangere denne måde kan du altid let finde en ny bog til læsning for barnet.
  3. Læs for dine børn så ofte som muligt: ​​Mens du læser historier for børn, skal du altid tage smerte for at forenkle situationerne i dem. En sådan tid, hvor du kan prøve, er at få dem til at sidde før maden. Du bør få børnene til at forstå, at lytte til læsningen er ligesom at lytte til en radio. Når de lytter, kan de se på maden og nyde dens smag. Lejlighedsvis kan du vise dem de billeder, der er afbildet i historiebøgerne. Dette ville få dem til at lytte og tvinge dem til at blive ét sted.
  4. Skub ikke dine børn til at lære at læse: Tving ikke dine børn til at lære at læse. Hvis de bliver interesserede i at vide flere ting, vil de prøve at lære at læse efter at have fået de indledende færdigheder. Dit mål er ikke at hjælpe dem med at lyde ord. I stedet forventes det, at du indgiver en kærlighed til bøger i dem.
  5. Stop ikke med at læse for børn, når de først har lært at læse: Læs for dine børn, selv efter at de har læst færdighederne. Dette ville hjælpe dem med at forblive interesserede i at læse.
  6. Tilskynd børn til at stille spørgsmål: Mens du læser historier til dine børn, kan du forvente spørgsmål fra dem. Dette vil give dig mulighed for at åbne en venlig diskussion med dem om værdier, de har lært og valg, de er stødt på i deres liv.