Finansbøger for at lære og styre dine penge i 2021

Personlig økonomi er hårdt nok, som det er. Det er helt skræmmende at gøre det hele alene, især hvis vi ikke er meget velbevandrede i at føre registre over indtjening og udgifter, beregne vores egen nettoværdi, reducere gæld og styre vores økonomi alene. Vi kunne alle bruge lidt input fra eksperter, især når det bliver virkelig forvirrende, og vi ikke ved, hvor vi skal starte. Der er mange mennesker, der altid søger efter de nyeste lån i byen, såsom nyeste kviklån i 2021, så de kan købe nogle ting, de måske ikke engang har brug for – nye sko, nyeste mobiltelefon osv. Hvis dette er dig, anbefaler vi, at du tjekker nogle af disse bøger, hvis ikke alle. Her er flere finansbøger vi anbefaler:

1. Rich Dad, Poor Dad – Robert Kiyosaki og Sharon Lechter

Bogen har ændret tusinder af læsernes syn på, hvordan de lever deres liv. Rig far, fattig far handler om at tilegne sig økonomisk viden og know-how. Det illustrerer for os, hvordan vores perspektiver på, hvad der kræves for at få succes i vores egne rettigheder. Det giver praktiske retningslinjer, herunder hvordan man opbygger formue og køber aktiver, undgår gæld og passiver, planlægger fremtiden, mens man lever sit liv i dag, og hvordan man bliver rig ved at leve inden for jeres muligheder.

Rig far, fattig far er fuld af fantastiske indsigter om penge generelt. Lær om dit næste trin og at kende forskellen mellem et aktiv og en forpligtelse.

2. Five Years to Financial Freedom – Morris Kaplan

Bogen er ulig alle andre, fordi den præsenterer en noget klarere og mere defineret regel om, hvordan man gør
ordne din økonomi over tid.

Det hjælper dig med at besvare de spørgsmål, du stiller, når du befinder dig i en økonomisk begrænsning. Det tackler, hvordan folk bruger mere, end de tjener, hvordan man skifter job, hvordan penge påvirker jeres forhold. Denne bog hjælper dig med at indse flere aspekter af dit liv, som penge spiller en rolle i.

Det lover ikke, at du bliver rig natten over, men hvad det gør, er at give dig en enorm kilde med information om, hvordan du rydder al dårlig gæld, betaler for pant, begynder at investere, forgrener sig, ser på skattefordele og sparer penge.

3. The Wealthy Barber – David Chilton

Nogle mennesker har bemærket, at denne bog er en af de mest elskede finansbøger nogensinde. The Wealthy Barber giver fornuftig rådgivning, dyb indsigt i økonomi, hvordan det påvirker vores liv. Det er utroligt let at tage ind, da bogen er skrevet som en historie eller en kort, let roman.

Bogen anbefales altid til dem, der begiver sig ud på at forstå personlig pengestyring, for selvom du ikke har meget baggrund for økonomi og regnskab, vil det ikke være svært for dig at forstå.

Den velhavende frisør guider læseren til at gennemføre trinene i styringen af deres penge ved at tænke på, hvad vi virkelig vil have i livet, og hvordan vi kan få det. Det har også et godt kapitel om at slippe af med materialistisk tænkning, få udgifter under vores kontrol og minimere vores gæld.

4. For the Young, Broke and Fabulous – Suze Orman

Suze “Suzy” Orman er et berømt husstandsnavn. Du kan se hende i nyhederne, høre hendes navn i radioen, og hendes ansigt er pudset i utallige publikationer. Hun er berømt for sine personlige finansbøger, der sælges over hele verden og kendt for sin direkte talende og no-nonsense tilgang til penge og gæld.

Bogen “For de unge, brækkede og fabelagtige” har fået en masse følgende, fordi budskabet rammer den yngre generation, målrettet mod deres livsstil og giver råd om at komme i gang i arbejdsstyrken, hvilket gør det bedste ud af dine første par år på virksomhedsstige og følge dine drømme uden at ofre din fremtid. Suze Orman diskuterer, hvordan den unge generation har så meget potentiale i sig, og hvordan de kan spare, eliminere gæld og have nok til at opleve livet fuldt ud.

5. Total Money Makeover – Dave Ramsey

Dave Ramsey er et fantastisk materiale til at finde oplysninger om personlig økonomi. Der er hundreder om ikke tusinder af mennesker, der er inspireret til at få deres økonomi lige alt på grund af bogen Total Money Makeover.

Bogen tackler også gældsnedsættelse ved at give gode råd om, hvordan man bedst kan tackle dette problem og gradvist afskedige bolden og kæderne til deres økonomi. Det er især for dem, der lige er begyndt.

Det unikke ved Dave Ramsey’s bog er, at den inkluderer kristen tænkning og værdier samt bibelske lærdomme, som han relaterer til penge. Hvis du er den person, der ikke er generet af religiøs tænkning, der siver ind i en finansbog, så er denne bog noget for dig. Der er Dave Ramsey-fans akkumuleret gennem årene og holder fast ved, hvad de lærte af publikationerne for at hjælpe dem med at komme over deres økonomiske vanskeligheder.

Læs mere om vores bøger anbefaling her